Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Britta Salzer

Britta Salzer, född Marcus har avlidit.

Britta föddes i Åre för 86 år sedan, 23 augusti 1926. Britta var dotter till Ture Marcus och hans hustru Karin. 

Britta for i unga år till Schweiz, för att där arbeta på ett barnhem för krigsbarn. Där träffade hon sin man Michael Salzer. Britta och Michael fick två barn - Pauline och Thomas.

Britta var keramiker - en underbar sådan. Hennes keramik kallade hon för: ”Keramik att bruka“. Säkert finns det runt omkring i Åre hennes muggar, fat, skålar och inte minst hennes rosentavlor. Britta skänkte glädje var hon än befann sig!

Under åren har Britta skaffat sig nära vänner i bland annat Italien och Grekland främst bland olika keramiker. Dessa höll hon ständig kontakt med och reste otaliga gånger för att arbeta eller bara hälsa på. I USA hade Britta många och trogna vänner ur alla olika samhällsklasser. Så sent som förra hösten for Britta ensam på en resa till USA för att hälsa på sina vänner - kanske för att ta farväl? Britta var mycket medveten om sin sjukdom och visste att hon inte hade så långt kvar!

Brittas vänner finns och fanns naturligtvis också här i Åredalen. Så ofta hon kunde reste hon till Åre för att vara nära fjällen något som hon alltid längtade till och alltid besökte hon sina kära vänner.

Britta har skänkt en bänk till Åre Gamla Kyrka. Den står placerad på baksidan av kyrkan - gå dit och tänk på er vän Britta.

Jag, hennes bror Lars, saknar min syster mycket. Jag tänker ofta på de härliga dagar vi tillbringade tillsammans på Kreta för ett par år sedan.

Broder Lars med familj