Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Britta Salmonsson

/

Britta Salmonsson har avlidit i en ålder av 91 år.

Annons

Britta föddes i Krokvåg, yngst i en skara av åtta syskon. Redan i unga år var hon intresserad av sömnad och lyckan var gjord när hon i tonåren fick gå och lära sig sy hos Engla hemma i byn. En period arbetade hon bland annat i en kappaffär i Örebro, sedan som hemsömmerska i många olika familjer runt om i Jämtland. Därefter arbetade hon även som kokerska på en folkhögskola i Mellansel och en sensommar åkte hon och hennes kusin till Skåne och tog upp sockerbetor.

År 1955 gifte sig Britta med Anders Salmonsson från Färsån och flyttade till hans hemgård på Mellanmon. De drev sedan jordbruket i Färsån tillsammans och fick tre barn. Britta hade även förmånen att få se tio barnbarn växa upp och glädjas åt dem.

Hemmet, familjen samt gårdens göromål, satte hon alltid i första rummet. Bakning var ett vanligt inslag i vardagen och kakfaten var alltid välfyllda.

EFS verksamhet var något som engagerade henne, speciellt vad gällde församlingen i Krokvåg.

Hon blev änka 1995 och har efter det haft förmånen att nästan in i det sista bo kvar hemma på gården med ena dottern, barnbarn och sina katter.

Britta efterlämnar minnet av en omtänksam och humoristisk person som hade nära till skratt.

Hon lämnar ett stort tomrum efter sig och sörjs av barnen Olle, Maj Britt och Marianne med respektive, barnbarn samt övrig släkt och vänner.

Annons