Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bristande information orsak till diskussion

/
  • Under onsdagskvällen hade man möte på Svegs IK. Micke Ekelund, Karin Holmin, Roland Tullnérs och Emma Jakobsson diskuterade.  Foto: Carin Selldén

Svegs damlag anser att bristande information bidrog till diskussionen om diskriminering.
– Vi har inte fått någon information om hur mycket som satsats på oss, nu förstår vi, säger Emma Jakobsson, spelare i damlaget.

Annons

Roland Tullnérs, ordförande i fotbollssektionen i Svegs IK och Åke Larsson, tränare för damlaget och styrelseledamot i Svegs IK var minst sagt besvikna över damernas uttalande i LT.

Extramötet där klubben skulle diskutera den så kallade diskrimineringen som skulle ha varit i går kväll tidigarelades till tisdagskvällen där även damlagets tränare Micke Ekelund och Svegs IK:s ordförande Karin Holmin deltog.

– Jag känner mig väldigt besviken att efter damlagets bästa säsong någonsin läsa detta i tidningen, säger Åke Larsson.

Han berättar att klubben satsat ovanligt mycket på damlaget den här säsongen och ingenting på herrlaget.

– Jag flaggade i tid att det skulle kosta mycket och styrelsen accepterade det. Vi har spenderat runt 50 000 på damlaget förutom de ordinarie bortaresorna och på herrlaget ingenting annat än den där middagen på O’Learys förutom bortaresorna. Hur kan ni hänga upp er på 1945 kronor? undrade han.

Från damlaget var Emma Jakobsson och Hanna Einebrant på plats.

– Vi har inte fått någon information om hur mycket satsningen på oss har kostat. Om ni hade berättat det så hade vi vetat. Vi hade pratat mycket om vår avslutningsmiddag. När vi sedan hörde att killarna fått den där middagen, blev vi besvikna. I år har varit det bästa året, men det finns saker som man stör sig på och vi vill föra fram. Jag tycker att artikeln visade vad vi pratar om i vårt omklädningsrum, säger Emma Jakobsson.

– Vi har fått kämpa väldigt mycket för att få något medan herrarna alltid fått allt, därför kanske det sticker lite extra i ögonen med den där middagen, säger hon.

– Man har själv ett ansvar att ta reda på information, säger Åke Larsson.

Hanna Einebrant tror att det är gamla saker som hänger kvar och irriterar.

– Jag har spelat fotboll sen jag var åtta och förut fick vi alltid ärva killarnas gamla kläder, säger Hanna Einebrant.

Bilden av Svegs IK som en ojämställd klubb är dock inget som tränarna och styrelsen känner igen sig i.

– Könsfördelningen är 50/50. Aldrig har det varit fler engagerade ungdomar än det är i dag. Och så otroligt mycket flickor som spelar fotboll, säger Karin Holmin och välkomnade en damspelare i styrelsen.

Mer läsning

Annons