Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brist på rätt personal bromsar företag att växa

Rekrytering av personal i jämtländska företag går ganska trögt och över hälften anser att det är svårt att få tag på personal med rätt kompetens.

Det framgår av en undersökning som Svenskt Näringsliv gjort i länet och där 277 företag svarat på frågor om behovet av rekrytering.

Hälften av alla företag med fler än fem anställda har försökt rekrytera under senaste halvåret, men 25 procent av rekryteringsförsöken misslyckades.

Från företagen anger man brist på personer med rätt yrkeserfarenhet och med rätt utbildning som de främsta orsakerna. I många fall löste de större företagen problemen genom att ta ut mer övertid hos sina anställda.

– Det är allvarliga signaler som visar att företag som vill växa har större problem i glesbygden och på orter där befolkningen minskar, säger Lisbeth Godin Jonasson, regionchef på Svenskt Näringsliv i Östersund.