Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brinnande soffa var misstänkt mordbrand

En man i 20-årsåldern sitter anhållen misstänkt för mordbranden på Eriksbergsvägen.
30 personer fick evakueras och en stor del av flerfamiljshuset förstördes.

Vid halvett natten till tisdag anhölls en man i 20-årsåldern misstänkt för mordbranden. Mannen hade tidigare under kvällen gripits av polis och förhörts.

Polisens tekniker var på plats vid brandplatsen strax före klockan fem på tisdagsmorgonen.

Branden startade under måndagskvällen i en soffa i fastigheten. Räddningstjänsten kallades till platsen och släckte branden. Efter att de hade genomsökt fastigheten åkte de därifrån.

Men en dryg timme senare larmas räddningstjänsten igen till platsen och den här gången spred sig branden fort. Samtliga i flerfamiljshuset, 30 personer, fick evakueras.

– Det är en fullt utvecklad brand, säger inre befäl Maja Norling vid räddningstjänsten till LT på tisdagskvällen.

Ingen person skadades under branden men fick tillfälliga bostäder under natten.

Polisens tekniker inledde sin undersökning av brandplatsen under tisdagsmorgonen.

På polisens hemsida riktar myndigheten en särskilt stort tack till de boende i grannfastigheten som klarade sig undan branden: "En särskild eloge till de boende i grannfastigheten på Eriksbergsvägen 18, som snabbt såg till att de evakuerade personerna fick tak över huvudet, mat och dryck, och framför allt sällskap under de första timmarna innan nytt boende kunnat ordnas" skriver Veronica Nygren, länsvakthavande befäl.