Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Briar trea sista gången i Globen

Annons


Med en stående ovation lämnade Jan Brink och hans stjärnhäst Briar, 17 år, Globen. Sista besöket i Stockholm horse show slutade med en tredjeplats i kür.

-Det var en underbar känsla att rida i dag, sade Brink.

Jan Brink och Briar kunde inte hota holländska duon Adelinde Cornelissen och Anky van Grunsven.

Briar utförde det fria programmet bra och fick poängen 75,850. Tystnaden var total i början men under slutdelen kunde inte publiken hålla igen längre utan började klappa takten. När programmet var över lyfte Jan Brink högerarmen i luften, som i en liten segergest. Fast han visste att favoriterna Adelinde Cornelissen/Parzival och Anky van Grunsven/Painted Black skulle komma senare i tävlingen.

-Jag var bara så oerhört glad att Briar kunde prestera så här bra efter tio år i eliten. Han älskade varje sekund av programmet i dag och han hade särskilt bra piruetter. När sedan publiken började applådera i slutet så var det fantastiskt, sade Brink.

Brink, som har fem världscupsegrar i Globen tidigare, hoppas komma med i finalen i Las Vegas 15-19 april. Han ligger just nu på niondeplats i GP-listan och åtta får plats.

-Det återstår ett par tävlingar och jag ska göra mitt yttersta, det vore en dröm att få avsluta karriären med Briar i Las Vegas.

Världens bästa i grenen, Anky van Grunsven, 40, fick än en gång ge sig mot elva år yngre Adelinde Cornelissen, 77,150 mot 80,300. Cornelissen var reserv i Hollands OS-lag men nu kan ett tronskifte vara på gång. Cornelissen besegrade van Grunsven även i Grand Prix i lördags.

-Nej, Anky är fortfarande drottningen i dressyr, möjligen kan ni få kalla mig för prinsessa, sade Cornelissen och skrattade.

Lägg i alla fall Adelinde Cornelissen och hästen Parzival på minnet. Siktet är redan inställt mot VM 2010 och OS 2012.
Annons