Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brevbärare i torrt och väldigt vått

Posten hängs på tork och det kan bli en dags försening. Ja det kan den sen som la ett brev på lådan vid centralstationen på onsdagen räkna med.

Vattenmassorna under skyfallet letade sig högt upp på stationshusets fasad. Men det man kanske inte hade räknat med var att vattnet även nådde ända upp till de gula postlådorna.

– Brevbäraren fick nästan simma ut för att hämta posten, säger Hans Bergander, produktionsområdeschef vid Posten i Östersund.

Säcken med post dröp av vatten när brevbäraren hade lyckats ta sig tillbaka till torra land.

– Vi måste nog se över placeringen av den där lådan. Det är ju inte första gången som det där området blir översvämmat, säger Hans.

Man vad händer då med posten när det blir så här?

– Ja vi fick skicka den blöta posten till terminalen i Sundsvall, och där fick de hänga upp den på tork, ja som man gör när hänger tvätt ungefär. Sen fick en person sätta sig och ringa runt till de stora avsändarna och meddela vad som hänt och att posten skulle bli försenad. Man kan räkna med att posten blev en dag försenad, säger Hans.

Ambitionen är att ett vanligt brev ska komma fram nästa dag, men vid vissa omständigheter kan det dröja.

– Jag måste ju ändå säga att det var beundransvärt av brevbäraren att han tömde lådan trots allt, säger Hans Bergander.