Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brev till ledarsidan

Svar på Kalle Olssons ledare, ”SD gör det de gör bäst: kränker”:

Annons

I artikeln angriper Olsson Sverigedemokraternas Mikael Säbom för att denne framförde ”den djupt obehagliga texten”, sina tankar och åsikter om invandring, pekande på problem i Strömsund.
Olsson fortsätter med att SD på lokalplanet ”visar sitt rätta och osminkade jag”, här finns de ”hatfyllda kämparna” och ”de okunniga hantlangarna”, som fritt ur hjärtat talar med kompisar och vid direktsänd radio, sprider kampanjmateriel och främlingsfientlig partipropaganda.
Socialdemokraternas Marie Nordén råkar ut för en ”allvarlig kränkning” då hon hamnar på bild i en tidning mot sin vilja. Stackars Marie. Tidningsman Kalle Olsson kom ned på jorden, allvarlig kränkning med en bild i ett demokratiskt partis tidning.
I Sverige har vi grundlagsskyddad rätt att fritt framföra våra tankar och åsikter, men det förmenas Sverigedemokraterna. Vi utsätts för hot och brott som grov misshandel, skadegörelse och sabotage på valsedlar, även i Sveg, förtal och lögner i alla medier från LT till tv. Vi beskylls för ”rasism”, ”främlingsfientlighet”, och ledande S-riksdagsmän beskyller oss för att inte vara ett demokratiskt parti. Då finns det inga demokratiska partier i Sveriges riksdag.
De hatfyllda och okunniga kämparna omfattar allt från äkta lappar i Lappland till akademiker i Skåne, som trots drevet och mobbningen ser möjligheten att demokratiskt i riksdagen skapa ett mer rättvist Sverige.
Lars Hermansson, 

Sverigedemokraterna, Sveg

Kalle svarar: Lars Hermansson talar för sin rätt att få framföra sina åsikter utan bli hotad eller trakasserad. Jag försvarar denna din rätt och fördömer dem som vill sabotera Sverigedemokraternas valarbete. Men där går också skillnaden mellan dig och din partikollega Mikael Säbom och alla oss andra. Vi försvara era rättigheter medan ni vill stoppa andra att leva sina liv, fritt och i fred. Att praktisera sin tro är nämligen också en rättighet, närmare bestämt en mänsklig rättighet. För den som inte följt med i debatten handlar alltså diskussionen om SD-politikern Mikael Säboms uttalande att den uzbekiska gruppen i Strömsund inte borde få praktisera sin tro.
Jag undrar vad Lars Hermansson skulle tycka om hans ansikte kapades och användes i kampanjmaterial för Sveriges muslimska råd? Ingen kul tanke va?
Jag vet inte hur polisen ser på Marie Nordéns anmälan mot publiceringen av bilden på riksdagens kvinnliga ledamöter i Sverigedemokraternas partitidning. Däremot kan jag läsa innantill på riksdagens hemsida. Bredvid bilden som ni använt står det uttryckligen att ”reproduktion i reklam och marknadsföring” inte är tillåten. Ska ni kränka, så kan ni väl åtminstone läsa på ordentligt.