Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brett utbud på Kluksfestivalen

/
  • Americana, Triakel, Podge och 1000 dollar Playboys är några av banden som spelar på Kluksfestivalen.Foto: Henrik, Flygare, Håkan Luthman, Robert henriksson, karina jonsson

Hindenburg, Triakel och återförenade 1000 dollar playboys. Klukfestivalen satsar brett inför nystarten den 17 och 18 juli.

Annons

Festivalen låg i träda i sju år, men nu kör Kluksfestivalen igång igen med full kraft. Det är Roger Meijer som återigen drar det tunga lasset men med mycket ideell hjälp av bygdens folk.

– Det har varit mycket slit, men när festivalen väl är igång är det en sådan förlösning.

Det var 2002 som Roger Meijer kastade in festivalhandduken. Det gick några år men småningom började det kännas rätt igen att ge länet lite mer Kluksfestival.

Samtidigt berättar han att han fått mycket positiv respons från artisterna. Årets festivalupplaga innehåller 19 akter, men det finns ingen given favorit för Meijer.

– Nej, det går inte att säga. Vi har 19 programpunkter i så vitt skilda genrer att det är svårt att peka ut någon enskild.

Nytt för i år är en extra scen för folkmusik och visa.

Dessutom gör Lars Bygdén comeback med sitt 1000 dollar playboys – sundsvallsbandet vars låtar snurrade rejält i radion för sisådär sju åtta år sedan, innan de lade ner bandet.

– De spelade fyra fem låtar när Pipeline i Sundsvall firade 25 år och blev sugna att börja spela ihop igen, säger Roger Meijer.

Mer läsning

Annons