Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bregottärendet i kommunstyrelsen

Det så kallade Bregottärendet har varit uppe i kommunstyrelsen i Åre kommun. 2003 tog kommunstyrelsen ett beslut att kommunen inte skulle följa Livsmedelsverkets rekommendationer att servera margarin i matsalarna på exempelvis skolor och i äldreomsorgen. Istället valde de att servera smör liknande Bregott.

Nu har det förts diskussioner om det ska ändras.

– I beslutet från 2003 står det att vi ska servera sånt som är gjort med enkelmättade fetter och inte fleromättade fetter i processade margariner, säger Daniel Danielsson (C), första vice ordförande i kommunstyrelsen.

På slutet har frågan lyfts från vissa håll om man skulle ompröva beslutet. Nu har beslut tagits att man ska fortsätta som förut.

– Vi fattade i går beslutet om att fortsätta servera Bregott eller motsvarande kvalitet på margariner för att vi tror politiskt att Livsmedelsverket har fel i rekommendationen, säger Danielsson och fortsätter.

– Det var full enighet och det är en sak som diskuteras mycket bland folk ute i kommunen. Framför allt bland de som jobbar i köken och de som har barn i förskolor och skolor.