Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bregottärendet i kommunstyrelsen

Det så kallade Bregottärendet har varit uppe i kommunstyrelsen i Åre kommun. 2003 tog kommunstyrelsen ett beslut att kommunen inte skulle följa Livsmedelsverkets rekommendationer att servera margarin i matsalarna på exempelvis skolor och i äldreomsorgen. Istället valde de att servera smör liknande Bregott.

Annons

Nu har det förts diskussioner om det ska ändras.

– I beslutet från 2003 står det att vi ska servera sånt som är gjort med enkelmättade fetter och inte fleromättade fetter i processade margariner, säger Daniel Danielsson (C), första vice ordförande i kommunstyrelsen.

På slutet har frågan lyfts från vissa håll om man skulle ompröva beslutet. Nu har beslut tagits att man ska fortsätta som förut.

– Vi fattade i går beslutet om att fortsätta servera Bregott eller motsvarande kvalitet på margariner för att vi tror politiskt att Livsmedelsverket har fel i rekommendationen, säger Danielsson och fortsätter.

– Det var full enighet och det är en sak som diskuteras mycket bland folk ute i kommunen. Framför allt bland de som jobbar i köken och de som har barn i förskolor och skolor.