Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brasiliansk gitarrvirtuos spelar på Tingshuset

Östersund är en av de två städer som får besök av den brasilianske instrumentvirtuosen Celso Machado. På söndag kväll uppträder han på Klubb SAM på Tingshuset.

Celso Machado är gitarristen, slagverkaren, sångaren och kompositören som söker det äkta i musiken. Han är född och uppväxt i Brasilien, men har under många år varit bosatt i Europa och Kanada.

Machado söker det bästa i den brasilianska musiken, som är lika nyansrik som klassisk musik, jazz och pop. Detta kombineras med impulser från barock, italiensk folkmusik och musik från Marocko, Madagaskar och andra länder. Influenser från skilda håll gjuts samman till en ström av inspiration som utmynnar i ett personligt och unikt musikaliskt uttryck.

Machado säger att eftersom han befunnit sig utanför Brasilien så länge behöver han inte känna någon press att följa nya trender som han inte känner för. Han menar att den bästa musiken är helt okommersiell, djupt rotad i kulturen och kommer från hjärtat.

Machado har också under flera år haft ett samarbete med tre brasilianska poeter, där han skriver musik till deras texter.

Förutom Klubb SAM i Östersund gästar Celso Machado Uppsala Guitar Festival, och därefter bär det iväg till Malaysia och Kanada.

Ann-Charlotte Nilsson Eisfeldt