Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brännbollscup på Näset

När Näsets Bygdegårdsförening under midsommardagen inbjöd byar och byalag till en trivsam och festlig brännbollsturnering blev gensvaret stort. Närmare 150 spelsugna i åldrar från 10 – 60 år fanns på plats i de tolv deltagande lagen. Därtill hade lagen med sig minst lika många entusiastiska supportrar som ivrigt påhejade sina favoriter i de olika lagen.

Arrangemanget som ordnades för första gången spelades på två planer intill föreningens bygdegård. Trots att vädergudarna inte var på sitt bästa humör utan regnet strilade ner mest hela dagen var humöret och kämpaglöden på topp hos deltagarna.

Med vått gräs och hala skor blev vurporna åtskilliga och åskådarna fick många tillfällen att dra på smilbanden. Under dagen spelades totalt tjugo matcher och i den avslutande finalen möttes lagen från Kånkback och Pålgård (lag Johannes). Matchen kom att bli oerhört jämn där till slut Pålgård stod som segrare med siffrorna 46–44. Tredjeplatsen togs av lag Håsjö som tvålade dit Näsets lag på ett övertygande sätt.

Byn Näset som ordnat arrangemanget hade mobiliserat åtskilliga av byns invånare som funktionärer till de olika uppdragen. I anslutning till bygdegården serverades varm korv, toast, kaffe med bröd, läsk och godis vilket hade en strykande åtgång i det kylslagna vädret. På kvällen stod grillarna glödande utanför bygdegården vilken var öppen för matglada och festsugna spelare och åskådare. En efterfest som avslutades långt fram på småtimmarna