Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brandskadat hus rivs

Huset som brandskadades den 26 juli när grannhuset brann ner till grunden kommer troligen att rivas. Huset är rök- och vattenskadat och Hjärt- och Lungföreningen, som hyrde lokal där, har flyttat.

Annons

I början veckan var en saneringsfirma på plats i Sveg och bar ut möbler och annan utrustning som fanns i den brandskadade fastigheten. Det mesta fick slängas.

– Det var väl en femtio stolar som hade spruckit i värmen och flera bord och fyra hjärtstartare som fick kasseras, berättar Axel Skoger, ordförande i Svegs Hjärt- och lungförening. En del pärmar, fotoalbum och andra saker i föreningens ägo förvaras nu i Pilgrimskyrkans garage, även det granne med det nedbrunna huset.

Och i själva kyrkan har nu Hjärt- och Lungföreningen hyrt in sig.

– Vi har en uppsägningstid på tre månader. Med det kan bli att vi stannar längre. Vi hyr in oss på nedervåningen och lokalerna är jättebra. Vi utnyttjar dem tillsammans med Pilgrimskyrkan, säger Axel Skoger och berättar att verksamheten kommer att dra i gång igen så fort som möjligt med öppet hus en gång i veckan och andra träffar.

– Vi är väldigt tacksamma över att det gick att lösa så fort, säger han.

Huset som föreningen tidigare hyrde i skadades svårt i branden. Taket är i stort sett helt förstört och byggnaden är vatten- och rökskadad. Fastighetsägaren har lämnat in en ansökan om rivning till kommunen.

Av huset där branden startade återstår bara svarta ruiner. En ung kvinna från Sundsvall, boende i Sveg, omkom i branden. De uppgifterna bekräftas nu av polisen.

– Våra grejer kan man ju återställa, men det som hände i branden var en katastrof, säger Axel Skoger