Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brandon bakom Jämtlands vinst

Jämtland Basket vann fyrapoängsmatchen mot Nässjö.

Brandon Peterson var planens gigant med 35 poäng och tio returer.

– Det var mina lagkamrater som gjorde det möjligt, sade centern efter matchen.

Inför matchen mot Nässjö låg Jämtland på den sista slutspelsplatsen, fyra poäng framför just Nässjö. Därför betydde gårdagens hemmamatch att Jämtland antingen skulle utöka avståndet till lagen som ligger närmast nedåt i tabellen, eller släppa dem närmare.

Jämtland vann matchen med 89–81. Brandon Peterson gjorde 35 poäng av hemmalagets poäng, men själv tonade han ned sin egen del i segern.

– Det handlade om laget. Vi spelade på rätt sätt, framför allt i försvaret.

Brandon satte 14 av sina 16 skott, sju av tio straffar och vann tio returer. Han gjorde dessutom matchens snyggaste poäng när han och Serabilo Boucari kom i ett två-mot-ett läge. Boucari gjorde en passning bakom ryggen till Brandon som dunkade in en tvåpoängare till publikens förtjusning.

– Han gjorde sin bästa match hittills, säger tränaren Pontus Frivold.

Han var glad över vinsten, och betonade att laget spelade smart och hade bra flyt i spelet.

– Jag var aldrig orolig över matchen, det var därför jag inte tog några timeouts. Det var härligt att kunna vinna framför publiken, som gav en bra stämning.

Jämtland reser från Östersund klockan åtta i morgon för att möta Luleå på bortaplan. Med ett flertal spelare tillbaka från skador och en stigande form ser det allt ljusare ut för Jämtland.

– Det är skönt att åka dit efter segern i dag. Det var en mentalt viktig seger, säger Pontus Frivold.

En som inte var lika nöjd var Nässjös tränare Stefan Timbus. Han var rejält arg på domarna efter att Jämtland fått 37 straffkast jämfört med Nässjös 15.

– Visst att domarna kan blåsa, men då ska de blåsa åt båda hållen. Jag vill inte prata bort Jämtlands prestation, men jag tycker att det är tragiskt, säger han.