Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brand på restaurang i Brunflo

Restaurang Ragnarök i Brunflo är totalförstörd. En person har förts till sjukhus och en polisutredning om mordbrand har inletts.

E 14 kommer att vara avstängd före lunch och trafiken dirigeras om till intilliggande bostadsområden.

Strax efter klockan 06 i morse larmades räddningstjänsten efter att folk sett hur det rök ur fönster på restaurangen. Branden är fullt utvecklad med kraftig rökutveckling.

- Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mordbrand och har hållit på med vittnesförhör under förmiddagen, säger Mikael Gruvelgård vid Östersundspolisen.

 - Den rubriceringen gäller tills något annat framkommer. Utredningen får visa om det är anlagt eller en olyckshändelse.

Polisen har tagit med person som vistats i närheten av brandplatsen, då branden startade, till polisstationen för förhör.

Byggnaden ligger cirka 30 meter från OK-macken i Brunflo och vid 08-tiden brann det mest i den del av restaurang Ragnarök som ligger närmast macken, rapporterar LT:s Lasse Ljungmark från brandplatsen.

Elden hade då fått ordentligt fäste i byggnaden, i riktning mot Brunflo samhälle, och vid 10-tiden hade elden spridit sig ytterligare. I det skedet beslutade räddningsleden att låta byggnaden brinna ner.

Enligt räddningstjänsten är det en lägenhet och en restaurang som sitter ihop och det finns uppgifter om att gasoltuber förvaras där.

– Det har startat i lägenheten och spridit sig och en person är förd till sjukhus, säger Maja Norling inre befäl på räddningstjänsten.

Vid 07.30 försökte personal från flera brandkårer att rädda restaurangen men mycket var förstört redan på morgonen. Enligt räddningstjänsten brann i stort sett halva byggnaden när de var på plats i morse och personal på bensinmacken slog larm när det såg röken.