Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bråk över 80 kronor gav intryckt tand

En skuld på 80 kronor ledde till misshandel. Det var på Krogstråket under Storsjöyran för två år sedan som två personer möttes i ett öltält, och började bråka.

Olika uppgifter i fråga om händelseförloppet har lämnats. Den ena kvinnan ville ha tillbaka de 80 kronor som den andra kvinnan var skyldig henne. Och det fick hon, närmare bestämt i sin bh där hon fick 100 kronor nedstoppade, uppger kvinnan som är i 30-årsåldern.

När hon skulle svara med samma mynt och lämna tillbaka växeln på 20 kronor fick hon ett knytnävslag i ansiktet med smärta, svullnad och en intryckt framtand som följd.

Den andra kvinnan, som förnekat misshandeln, har nu dömts till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst för misshandel. Om fängelse i stället hade valts hade hon i stället fått en månads fängelse. Hon ska även betala 17 153 kronor i skadestånd.