Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Brådskan att riva nätet är taktik tror byborna

Telia hade enormt bråttom att riva nätet i Sörviken. Ren taktik, tror Leif Frestadius:

– Då finns det inget alternativ för oss.

Leif Frestadius har bott i Sörviken hela sitt liv och arbetat som telearbetare i 43 år. Han är besviken på att samhällsansvaret försvunnit, liksom service och gott bemötande. Han anmälde sig för Telias ersättningserbjudande. Efter ett tag fick han ett obegripligt brev med ett plastkort, "Hej! Här är ditt nya sim-kort". Leif Frestadius ringde för att fråga vad man menade med detta. Han blev illa bemött och fick argumentera länge:

– Du måste väl veta vilket avtal du har beställt, snäste damen på Telia, hon visste inte att man klippt våra ledningar. Till slut fick jag prata med någon som sa att det var fel information i brevet...

Den 27 september, samma dag abonnemangen sagts upp av Telia, plockades alla telestolpar ned och ledningarna revs:

– Jag pratade med jobbarna, säger Tommy Lindberg. De hade fått avbryta ett jobb söderut för att åka hit och riva ledningen.

Vägbyggarna kommer inte ännu. Att det var en sådan brådska att få undan telenätet tror Leif Frestadius är ren taktik från Telias sida:

– Då finns det inget alternativ. Man kunde satt en parabol på taket till telestationen och fångat upp signalerna från masten, och leda dem till varje hushåll - om trådarna hade fått vara kvar. Men då hade inte Telia tjänat några pengar.