Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsjöföretag har köpt kommunala hyreshus i Kälarne

/
  • Det här huset i Kälarne är ett av dem som Sundsjö Bioenergi köpt.Foto: Berit Backlund

Två kommunala hyreshus med sammanlagt tio lägenheter har bytt ägare i Kälarne.

Annons

Sundsjö Bioenergi AB med säte i Tavnäs, Gällö, har för sammanlagt 400 000 kronor avhändat Bräcke kommun de två husen som ligger på

– Egentligen har vi i vår företagsplanering inte haft några funderingar på att söka oss till Kälarnedelen av Bräcke kommun, men ju mer man betraktar Kälarnes läge desto mera rätt känns det att satsa där, säger energibolagets Elis Johansson.

Köpet avser två hus på varsin sida om det tidigare kommundelskontoret i Kälarne och som i dag ägs av Ansjö Skogsröjningar.

I det ena huset, som även innehåller bostadslägenheter har SCA i dag sitt Kälarnekontor och det andra huset, beläget intill den gamla kiosken vid järnvägsstationen är ett rent hyreshus.

Åtta av de tio lägenheterna är i dag bebodda.

Sundsjö Bioenergi blev fastigheternas ägare från och med den första september och huruvida hyresgästernas hyresnivå kommer att påverkas är ännu ingenting som Elis Johansson säger sig ha tagit ställning till.

– Hyran är tills vidare oförändrad.

Affären mellan energibolaget och kommunen har ombesörjts av Lars Normark, som är kommunens konsult i likvideringen av Bräcke kommuns fastighetsbolag, Bräcke Teknik AB, BTAB.

Normark har i uppdrag att sälja ett antal fastigheter som BTAB lämnar efter sig. Sundsjö Bioenergi kommer inte att göra någon flisvärmesatsning för att värma sitt nyförvärv.

– Vi köper fjärrvärme av Bräcke kommun, säger Johansson.

Johansson säger sig hysa en del planer för sitt inhopp i Kälarne.

– Det är ännu för tidigt att avslöja något.

I och med köpet i Kälarne äger Sundsjö Bioenergi AB sammanlagt 110 lägenheter i Bräcke, Gällö, Kälarne och Pilgrimstad.

Mer läsning

Annons