Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stal föremål för över 100 000 från förråd

/
  • Värdet av det stulna vid inbrottet vid Gålön överstiger enligt Anders Jönsson 100 000 kronor.  Foto: Ingvar Ericsson

Verktyg, redskap och en rad andra föremål till ett sammanlagt värde av mer än 100 000 kronor stals mellan tisdag och fredag förra veckan från en fastighet vid vägen mellan Gålön och Gällö, sex kilometer från Gällö vid östra stranden av Revsundsjön.

Annons

– I värdet har jag inte räknat in det som förstörts och som jag tvingats reparera. Det säger fastighetens ägare, Anders Jönsson, Östersund, som rår om huset tillsammans med sin far Kjell.

Det var i fredags som Anders kom till platsen och såg hur dörrarna till fastighetens byggnader brutits upp. Bland de föremål som försvunnit märks en byggsåg, en snöslunga, en kompressor, gasutrustning, handverktyg, en båtmotor, tre motorsågar och en röjsåg.

– Det är alldeles tydligt att tjuvarna varit här flera gånger, säger Anders.

– Så här mycket grejor hade de knappast kunna få med sig om de inte färdades i en liten lastbil. Det som drabbat mig är så utstuderat att jag får en känsla av att de varit här innan och rekognoscerat.

Inne i gårdens bostadsbyggnad har förövarna gått bärsärkagång och öppnat samtliga skåp och rivit ner bokhyllor och slängt ur lådor

Tjuvarna efterlämnade ett järnspett på platsen.

Polisen har inte vidtagit några åtgärder kring brottet.

Jag talade med vakthavande befäl som sade att en patrull nog skulle komma, men det kom ingen.

– Man kanske inte är en tillräckligt intressant person för att polisen ska bry sig.

Mer läsning

Annons