Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skogsvårdare köper gammalt kommunhus

/
  • Jan-Åke Nordlund, som tillsammans med sin bror Håkan i företaget Ansjö Skogsröjningar köpte gamla kommundelskontorshuset i Kälarne.Foto: Ingvar Ericsson

Knappt har bröderna Håkan och Jan-Åke Nordlund, Ansjö Skogsröjningar, Kälarne, dammat av sig värsta gulddammet efter att ha upphöjts till värdighet av årets företag i länet förrän det nu är klart att företaget måste skaffa sig större verksamhetslokaler.

Annons
Företaget har inför sin förväntade expansion köpt den av Bräcke kommun ägda tvåplansbyggnad som tidigare fungerade som Bräcke kommuns kommundelskontor i Kälarne och som fortfarande hyser Hällesjö-Håsjö pastorsexpedition och en kommunal ungdomsgård.
Ansjö Skogsröjningar har i dag kontorslokaler i sin egen fastighet på Södervägen vid infarten till Ånäset i Kälarne, lokaler som på sistone blivit för trånga.
Företaget avser att behålla sina nuvarande lokaler med spolhall och verkstad funderingar kring en eventuell delvis uthyrning till någon hugad.
- Vi ökar hela tiden i storlek och vi kommer att bli allt flera som arbetar med kontoret, säger Jan-Åke Nordlund, som menar att hela den stora tidigare kommunala byggnaden kommer att bli fylld av verksamhet.
- Både pastorsexpeditionen och ungdomsgården blir kvar som våra hyresgäster.
Ansjö Skogsröjningar sysselsätter i dag 30 personer på heltid.
Företaget sysselsatte för något decennium sedan runt 60 personer på deltid.
Företaget har genomfört sitt nya fastighetsköp i samarbete med Lars Normark, likvidator av Bräckes kommunala fastighetsbolag Bräcke Teknik AB, ett bolag som lagts ner och för närvarande är föremål för likvidation.
Köpeskillingen är facila 400 000 kronor.
Riksfinalen i tävlingen om Årets Företag i Sverige äger rum till hösten.
- Då kanske man får morsa på kungen, säger Jan-Åke Norslund.

Mer läsning

Annons