Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överklagar kassans beslut till länsrätten

Pernilla Nilssons omprövning av Försäkringskassans beslut avslogs. Nu överklagar hon till länsrätten med hjälp av juristen Erik Ward som specialiserat sig på socialförsäkringsfrågor.

Annons

LT har i flera artiklar berättat om Pernilla Nilsson från Sösjö, strax utanför Bräcke, och hennes kamp mot Försäkringskassan.

Trots en ryggoperation och ett fast jobb som ambulanssjuksköterska anser Försäkringskassans handläggare att Pernilla Nilsson är frisk nog att ta ett annat jobb på den reguljära arbetsmarknaden.

Detta eftersom hon är för sjuk för att gå tillbaka till sitt ordinarie arbete.

En vecka före jul, halverades hennes sjukpenning. Försäkringskassans råd blev att hon fick vända sig till socialtjänsten om hon inte kunde jobba.

Pernilla Nilsson begärde omprövning av beslutet och nu har hon fått beskedet, avslag.

– Men jag har inte fått vetat varför, jag ringde och frågade vad beskedet betydde och fick veta att de inte ändrade sitt tidigare beslut, säger hon. Men det går att överklaga till länsrätten och det tänker jag göra.

– Jag har pratat med Erik Ward och han är jätteintresserad att driva ärendet. Han har fått alla handlingar. Hoppet står till honom nu.

Pernilla Nilsson har fått tid på Östersunds sjukhus för att ta bort skruvarna i ryggen den 23 februari, sedan följer två månaders sjukskrivning efter det.

Tidigast den 1 maj kan hon vara tillbaka på jobbet om allt går bra.

Vad hon ska leva på under tiden återstår att se.

Hon har varit i kontakt med socialtjänsten i Bräcke och de säger att de kan hjälpa henne under dessa månader innan hon kan gå tillbaka till jobbet.

Men Pernilla Nilsson själv tvekar.

– Det tar mot något djävulskt....

Ändå fortsätter hon att driva kampen mot Försäkringskassan, så här kan det bara inte vara tycker hon.

Erik Ward om någon borde kunna sätta Försäkringskassan på plats. Han har nämligen arbetat som chefsjurist inom Försäkringskassan i drygt 30 år.

Där har han haft ansvar för rättstillämpningen inom samtliga ärendeslag och för processföringen i högre instans, kan man läsa på hans hemsida.

Nu ägnar han sig i stället åt att hjälpa människor som inte får sin sjukskrivning godkänd av Försäkringskassan.

Mer läsning

Annons