Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt bensinmärke i Sörbygden

/

Länet har fått ett nytt bensinvarumärke. Härom dagen satte det lokala oljebolaget Sörbygden Bränsle upp sin stolta skylt på bygdegårdsföreningens egen bensinstation i Sörbygden i östligaste delen av Bräcke kommun.

Annons

Tidigare var det OKQ8 som svarade för beskyltningen.

Det bolaget drog i somras från platsen och lämnade Sörbygdenborna åt deras egen uppfinningsrikedom.

Pumpen stod därvid övergiven och oanvänd under en period under tiden som Sörbygdsborna laddade om.

Sörbygden Bränsle äger numera hela sin pumpstation och är därmed fria att välja sina leverantörer.

– Nu är det vi själva och ingen annan som bestämmer om stationen skall läggas ner, säger bygdegårdsföreningens ordförande Per-Sune Holmvall.

– I dagsläget är det Alltank i Sundsvall som vi köper av.

Macken drivs högst ideellt.

– Vi säljer bränsle till självkostnadspris, utan vinst.

– Vårt pålägg är våra transaktionskostnader och det är väldigt skönt att vara oberoende av något större bensinbolag, säger Holmvall.

Sörbygden Bränsle har en obemannad pumpstation. Man har inget eget betalkort och kunderna får använda sina betalkort. Åkare kommer dock att kunna använda sina Alltankkort.

Sörbygdenpumpen tillhandahåller 95-oktanig bensin och diesel.

Bensinmacken i Sörbygden byggdes 1995 för en miljon kronor med OKQ8 som leverantör.

Bygdegårdsföreningens egen insats var 360 000 kronor. Föreningen har under 2008 investerat 230 000 kronor i ny mackutrustning, varav man fått 92 000 kronor i statsbidrag.

Den lokala dagligvaru- affären i Sörbygden har nyligen stängts och den dagliga bussförbindelsen med Sundsvall har lagts ner.

”Vi har trots allt försökt vara optimistiska och jobbat vidare, men nu känner vi att föräldrakooperativet Hyllan är i fara”, skrev Holmvall nyligen i ett brev till Bräckes kommunalråd Sven-Åke Draxten, s.

– Kommunen har sagt upp hyresavtalet med bygdegårdsföreningen, i och för sig för omförhandling av pris, men det känns ändå oroligt.

– Skulle föräldrakooperativet försvinna blir det i vissa fall omöjligt eller mycket svårt för unga familjer att bo kvar här.

Mer läsning

Annons