Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Invandrare fick en lektion om svenska trafikregler

/
  • Vetgiriga invandrare i Bräcke tog del av den trafikundervisning som medfdelades dem av FMK:s Göran Westman och Ulla Bergström. Foto: Ingvar Ericsson

Att det i Sverige till exempel inte är tillåtet att sitta i framsätet i en bil med sitt barn i knä är en nyhet för många invandrare och flyktingar till Sverige.

Annons

Det riksomfattande NIT-projektet, Nya svenskar i trafiken, som FMK - tidigare förkortningen för Försvarets motorklubb - driver tillsammans med NTF, gör sitt bästa för att sprida svenska trafikkunskaper bland våra nya medborgare.

På torsdagen infann sig FMK:s länsavdelnings vice ordförande Göran Westman på gymnasiet i Bräcke för att tillsammans med FMK:s sekreterare Ulla Bergström meddela lite undervisning till traktens nysvenskar.

Lärarna inom Svenska för invandrare har tidigare fått sin utbildning i ämnet och som de kan sprida vidare inom ramen för språkundervisningen.

Även FMK-folk deltar i arbetet, som i Bräcke på fredagen.

Grunden i undervisningen är en lärobok som Vägverket givit ut på en lång rad språk, ”Tillsammans i trafiken”.

Göran och Ulla har för vana att åka ut till SFI:s olika utbildningsplatser och delta i undervisningen genom att visa ting som hjälmar, reflexer, bilstolar och liknande.

Annons