Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Husvraken i Kälarne ännu inte åtgärdade

/
  • Ingen har åtgärdat den halvslaktade gamla lärarbostaden i Håsjö och inte den ihoprasade gamla ladugårdsbyggnaden i Kälarne centrum.  Foto: Ingvar Ericsson

Ännu har ingenting hänt i den, som det i dag förefaller, långdragna process som kan komma att förestå för att avlägsna/renovera två byggnadsvrak i Kälarneområdet.

Annons

LT har tidigare vid flera tillfällen rapporterat om de två husen, den ihopsäckade ladugårdsbyggnaden i Kälarne centrum och den till hälften slaktade gamla lärar- bostaden i Håsjö. I somras tillställdes fastighetsägarna varsitt brev med förelägganden att åtgärda husen.

Ägare av Håsjöbyggnaden är Monika Alingsjö, Tärnsjö, nordväst om Uppsala, och den rasade byggnaden i Kälarne ägs av Nybyggarna i Nälden AB.

Mottagarna fick tre månader på sig för åtgärder i form av att ta bort byggnaderna och städa av området. Ännu har ingenting hänt.

– Vi kommer vid vårt möte i maj att åter ta upp saken i bygg- och miljönämnden, säger Bräcke kommuns Jonny Berg, ny på kommunens byggnadsavdelning.

– Allt talar för att fastighetsägarna beläggs med vite om de inte åtgärdar husen.

Annons