Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Golvfabrikens maskiner i Bräcke auktioneras ut

/
  • Den 11 000 kvadratmeter stora och toppfräscha golvfabriksbyggnaden i Bräcke töms nu på allt sitt innehåll. Foto: Ingvar Ericsson

Nu är allt hopp ute kring fortsatt verksamhet på golvfabriken WOW i Bräcke. Tisdagen den 17 november arrangerar Toveks auktionsfirma nätauktion på delar av den nästan oanvända maskinutrustningen.

Annons

Tanken är att hela den 11 000 kvadratmeter stora fabriksbyggnaden vid årsskiftet skall stå tom och vidöppen för nya idéer.

Dagen före auktionen arrangeras visning av det en gång så dyrbara auktionsgodset.

Conny Löfstedt, Fabös, Östersund, som säljer utrustningen för Norrviddens räkning har träffat uppgörelse med tre företag som köpt hela utrustningen och därefter auktionerar ut det som de inte själva vill behålla.

De tre företag som gått samman och köpt utrustningen är träfiberskivtillverkaren Karlit, Karlholms bruk, 14 mil norr om Stockholm, Carl Fredrik Rappe/Rappgo Golv AB, Mörkaskog, Småland, samma företag som en gång köpte golvtillverkaren Hedex i Hede, samt maskintillverkaren Stenlunds, Skellefteå.

Rappgo Golv avser enligt vad LT erfar att lägga beslag på Bräckefabrikens stora pressmaskin.

Den nu dödsdömda fabriken har varit av intresse för en företagare från Pakistan som vid ett antal tillfällen varit på plats, men vars bud ägarna inte kunnat acceptera.

Norrvidden, där Carnegie har ägarintressen, övertar vid årsskiftet hela fabriksbyggnaden i Bräcke.

Nermonteringen av fabriksutrustningen ska enligt planerna inledas den 24 november.

Just nu katalogiseras hela maskinutrustningen och förses med budnummer.

Mer läsning

Annons