Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försäljningen av Bodsjö prästgård blir ett polisärende

/

På tisdagen blev den ännu inte avslutade försäljningen av Bodsjö prästgård i Flatnor, söder om Gällö, ett polisärende då ordföranden i Revsunds kyrkonämnd, Ingrid Kjelsson, Kyrkans väl, polisanmälde skribenten av ett brev som i olika versioner tillställts Bräcke kommun – där Kjelsson har sitt fasta jobb – och biskopen i Härnösand.

Annons

Skribenten, som är Bodsjöättling, bosatt i Södra Sverige, har anmälts anklagad för förtal, alternativt ofredande sedan han klassat Ingrid Kjelsson som ”maktfullkomlig och ignorant”.

LT har vid ett flertal tillfällen rapporterat om det till synes enkla försäljningsärendet, som så till den grad rört om i Bodsjöbygden.

I brevet till biskopen uttrycker brevskrivaren en önskan att den förtroendevalda och vid lidna val omvalda nämndsordföranden Ingrid Kjelsson (uppdrag som förtroendevald red:sd anm.) .

I brevet anklagas Kjelsson för att

I brevet till Bräcke kommun ifrågasätts Kjelssons tillåtelse att i egenskap av kommunens informationsansvarige syssla med kyrkopolitik under kommunal arbetstid.

Beslutet att sälja prästgården togs av kyrkorådet för tre år sedan och för någon vecka sedan tog kyrkonämnden ett enhälligt beslut om att ur ett urval om 13 spekulanter sälja prästgården till en holländsk barnfamilj.

Beslutet har ännu inte vunnit laga kraft och är överklagat till stiftet.

Den som överklagat är den skogsägande stiftelsen Kyrkkilen som haft ett löfte av kyrkonämnden att hållas informerad om försäljningsärendets förlopp eftersom man uttryckt ett intresse att köpa prästgården. Detta löfte har enligt Kjelsson hållits och före anbudstiden utgång hade Kyrkkilen lämnat in en icke penningsatt intresseanmälan att köpa.

När den eniga kyrkonämnden sagt sitt kallades Kyrkkilens företrädare till möte där man informerades om det tagna försäljningsbeslutet och med nu känt turbulent resultat.

Mer läsning

Annons