Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brevlådevandaler i Gällö

/
  • En brevlåda med tungt fundament ligger kvar ett stycke ut i vattnet där man sannolikt måste ha en båt till hjälp för att kunna bärga den.Foto: Ingvar Ericsson
  • Mats Buska, Gällö, på plats vid Almabryggan i Gällö visar tre av de många brevlådor som under den gångna helgen rivits bort från sina ställ i Gällö.
  • Några fastighetsägare i Gällö som hittat sina brevlådor i sjön, men inte hunnit sätta upp dem ställde lådorna på marken för att postpersonal och tidningsbud skulle ha någonstans att lägga post och tidningar.

En som inte är insatt torde ha lite svårt att förstå vitsen med det vandaldåd som under nätterna mot både lördag och söndag har drabbat ett stort antal fastighetsägare i Gällö och södra Sundsjöbygden, i Sörvikenområdet.

Annons

Uppskattningsvis 30–50 brevlådor har rivits loss från sina fästen utanför fastigheter i området, lastats på någon form av transportfordon och körts till Almabryggan i Gällö, där de kastats i sjön.

Under både lördagen och söndagen har upprörda personer försökt att fiska upp sina brevblådor ur vattnet, där även folk har vadat omkring i arbetet med att plocka upp lådorna.

När LT var på plats på måndagen låg tre lådor kvar på stranden.

Minst en, som man kunde se från bryggan, låg kvar på sjöbotten.

Enligt vad som berättades hade lådor även slitits loss och kastats vid vägkanten i Sörviken-Torsängsområdet.

Polisen i Bräcke är informerade och har inlett undersökning av ärendet.

Polisen hade på måndagen endast nåtts av beskedet att ett tiotal lådor rivits bort, något som ortsbefolkningen hävdar ingalunda stämmer.

Det talas i Gällö om att inrätta en hittelön som utbetalas till den som kan upplysa om vem/vilka gärningsmännen är och även polisen är tacksamma för tips.

Annons