Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Boddaspelet i helt ny skepnad 2010

Boddaspelet i Bodsjö uppförs även i sommar, på helt ny plats, i helt ny skepnad, med nytt manuskript, ny musik och för tionde året. Detta beslöts vid ett högst improviserat bygdemöte i Hunge Folkets hus på söndagen.

Annons

Det var fram till tidpunkten för mötet osäkert huruvida något spel skall arrangeras i sommar.

Detta i sviterna av Revsunds pastorats beslutade försäljning av Bodsjö gamla prästgård i Flatnor, ett ärende som blivit något av en följetong i LT och som uppenbarligen rört om rejält i delar av bygdesjälen.

Det samlade mötet gjorde klart att Bodsjö kyrkområde, där Boddas bönhus står, inte går att använda för varken spelet eller för Boddamarknaden om man inte får använda sig av prästgården och tomten runt denna.

– Vi har idéer om att flytta spelet till Bodsjöbyn, några kilometer från Flatnor, den plats där bönhuset ursprungligen stod, men vi har ännu inte bestämt oss, säger Bodsjöbygdens ekonomiska bygdeförenings ordförande Lars Levin.

– Det uppstod genast mycket positiva tongångar kring ett nytt spel när vi tog beslutet att byta spelplats för spelet.

Under söndagen avlägsnade bygdeföreningen/Boddaspelet sina tillhörigheter ur prästgården för magasinering i Hunge Folkets hus.

– Spelet skall uppföras i augusti och det är bråttom, men Reidar Eriksson skriver redan med ursprungliga författarinnan Berta Magnussons goda minne, på ett nytt manuskript.

Reidar bortser från Berta Magnussons manuskript. Han utgår ifrån den berättelse om Bodda som skapats av framlidne konstnären Einar Hagnestad.

– Söndagens möte innebar en nytändning och nu ser vi fram emot att arrangera sommarens spel, säger Levin.

Mer läsning

Annons