Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bilist fick rätt i tvist om helljus

En förbipasserande skrek åt en man som stoppats av polisen att han skulle blända av. Detta friar föraren från misstankarna om att ha kört med dimljus och halvljus samtidigt.

Annons

I november stoppades en man på E 14 i Bräcke och för att han hade dimljus och halvljus samtidigt. Mannen förnekade gärningen och det blev rättegång. Nu har dom fallit och åtalet ogillas mannen frias från anklagelserna.

Föraren hävdar att han hade dimljus och helljus på samtidigt då det snöade och var dålig sikt. Vid järnvägsstationen i Bräcke uppmärksammade medpassageraren, mannens fru på att det stod en polisbil. Mannen körde förbi polisbilen som kom efter med blåljus och mannen stannade.

Nykterhetskontroll genomfördes och sedan påpekade polisen att mannen hade kört med dimljus och halvjus. Mannen vred av dimljuset och polismannen ville skriva ut böter. Polisen gick för att hämta ett block då passerade en bil där föraren vevade ned sin ruta och skrek åt mannen att han skulle blända av, polismannen skrek tillbaka åt den förbipasserande att han skulle var tyst. Då insåg den misstänkte att helljuset var på. Mannens fru påpekade att helljuset varit på hela tiden och att polisen därför inte skulle skriva ut någon bot.

Tingsrätten menar att det inte finns någon anledning att misstro mannens berättelse varför det finns rimliga tvivel att om att mannen begått den gärning han åtalas för, därför frias föraren från misstankarna.

Mer läsning

Annons