Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Algirdas har väntat på stövlarna - i sex dygn ...

/
  • Algirdas Jurkaitis, Klaipeda, Litauen, väntar på att stövelfabriken i Pilgrimstad skall få sina ryska pengar så att han kan lasta de 3 000 stövelparen och åka hem. Foto: Ingvar Ericsson
  • Foto: Ingvar Ericsson

Inte så lite långtråkigt så här i starten på advent kan man nog tro att han har, Algirdas Jurkaitis, lastbilschaufför från Klaipeda i Litauen.

Annons
Sedan snart sex dygn tillbaka sitter han ensam i sin tomma bil på Pilgrimstads industriområde och väntar på ryska pengar. Ett ryskt grossistföretag har via en schweizisk mellanhand beställt drygt 3 000 par skoterstövlar P Original från stövelfabriken i Pilgrimstad. Både fabriken och grossistföretaget vill av förklarliga skäl ha slantar i förskott innan stövlarna får vandra åstad österut, och inga pengar har hittills kommit. Stövlarna är lastade på 33 pallar som förvaras inne i fabriken i väntan på friska rubler, och på andra sidan väggen sitter Algirdas och undrar om han själv får betalt för sin ofrivilliga bortavaro och om hans litauiska åkeri får betalt för den i dag väldigt tidsutdragna transporten. Det ryska företaget tillhör stövelfabrikens stora och växande kunder och när det schweiziska företaget fått pengar kan den litauiska tradaren lastas. Att långtradare med uppdrag av företag i öststaterna tvingas till lång väntan i väntan på pengar är något som numera lär hända titt som tätt i vårt läns affärsvärld. Även en fransk tradare lär ha tillbringar ett antal dygn på Pilgrimstads industriområde i väntan på öststatspengar i ett ärende som den gången inte gällde stövlar. Företagen på Pilgrimstads industriområde har nu börjat tycka synd om Algirdas Jurkaitis, som förses med både hygien- och andra bistånd under sin ovissa väntan.

Mer läsning

Annons