Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bräcke kommun från bullrigast till tystast

Från att för bara ett halvdussin år sedan ha varit länets mest omskrivna och bullrande kommun, utanför Östersund, har det på sistone blivit väldigt tyst kring Bräcke kommun.

Ordning och reda, löning på freda, lugnt och strukturerat i fullmäktige, inga politiska skandaler, inga dramatiska konkurser, inga dramatiska etableringar och en hyfsat fungerande ekonomi.

Kort sagt: Hur tråkigt som helst!

I varje fall på ytan.

Det enda ärendet med skandalvarning och som gav kommunen ett antal spaltmeter var när vård- och omsorgschefen Saila Quicklund nyligen fick sparken, ett fall som dock knappast var att klassa som politiskt och där politikerna plötsligen var ytterligt noga med att inte synas.

Föralldel, även det av den ekonomiska nöden påtvingade köpet av Pilgrimstads skandaldrabbade Folkets hus förtjänar att nämnas i det sparsamma mediabruset.

Och visst var det trist att golvfabriken i Bräcke fick packa ihop.

I övrigt har det varit lugna gatan.

Den offensiva mediakontakt med Bräcke kommun, som tidigare fläckvis var riktigt givande samt präglad av en tydlig kommunal vilja att synas, gav gott om tidningsrubriker.

Den kontakten har i stort sett upphört.

Kontakten har förbytts i en och annan sällan förekommande massutskickad kommuniké där kommunens förträfflighet unisont betonas av både kommunalråd och kommundirektör.

Jag kan dock som bosatt och verksam i Bräcke kommun bara konstatera att kommunen är en fin kommun att bo och jobba i och hoppas att den iråkade stiltjen är tillfällig och ett tecken på att allting fungerar.

Kommunen behöver dock just nu en funktion med lite nyhetsnäsa.