Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Bräcke kan avfolkas ännu mer"

Om skatten höjs är det risk att Bräcke kommun avfolkas ännu mer. Det säger en man som LT har pratat med.

– Jag ser ingen anledning att bo kvar i Bräcke om skatterna höjs.

På onsdagens sammanträde ska kommunfullmäktige ta ställning till om kommunalskatten ska höjas med 42 öre. Det skulle ge Bräcke kommun landets högsta skatt.

– Det känns inte som att de tänker på att högre skatter drabbar människor och att det finns kommuner runt omkring Bräcke som har betydligt lägre skatter – vilket gör att folk börjar fundera på att flytta, säger Bräckebon.

Själv arbetar han i Östersund och funderar starkt på att flytta.

– Jag ser ingen anledning att bo kvar i Bräcke om skatterna höjs och jag inte får någonting för det utan det bara blir ett sätt att täppa till hålen i kommunen. Får jag tag i lägenhet i Östersund kommer jag att flytta.

Bräckebon är kritisk till att den kommunala servicen, som ska finansieras av skattepengar, blir allt sämre.

– Det finns inget kvar av samhället utan det blir bara att betala skatter bara för att bo. Du måste få någon sorts service. Viss del av skattepengarna går till skola, vård och omsorg, men det räcker inte på långa vägar.

Han tror också att det blir svårt att locka nya människor att flytta till Bräcke kommun om skattehöjningen går igenom.

– Det är inte så roligt att läsa att man flyttar till en kommun med Sveriges högsta skatt.

Han tycker att kommunen i stället bör se över om det behövs så många kommunala chefer, och att de som finns bör skatta i Bräcke kommun.

– Det är ett grundkrav innan de ens kan börja tänka på att höja skatten för vanliga medborgare.