Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bräcke går mot lärarbrist

Att Sverige står inför en nationell lärarkris börjar stå klart för de flesta. Med stora pensionsavgångar och lågt intresse för lärarutbildningen riskerar lärarkrisen att fördjupas. Det kommer att drabba också Bräcke kommun. 28 procent av Bräckes lärare går i pension inom tio år, varifrån ska de nya komma?

För att eleverna ska få den bästa utbildningen behövs de bästa lärarna. Skickliga lärare får barn och ungdomar att växa till engagerade samhällsmedborgare. Men motsatsen kan ge allvarliga konsekvenser inte bara för barnen utan i ett längre perspektiv för hela samhället.

Bräcke kommun kommer bara med hänsyn till pensionsavgångarna att behöva rekrytera 35 lärare det närmaste decenniet. Vägen till att rekrytera lärare går i stor utsträckning via ett förbättrat löneläge. För att vår kommun ska hävda sig i konkurrensen måste de ledande politikerna därför satsa långsiktigt för att höja lärarlönerna. Nu är det upp till bevis.

Markus Garli, vice ordförande

Lärarförbundet Bräcke

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel