Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra utveckling för flygplatsen i Sveg

Härjedalens Airport i Sveg har haft en fin utveckling när det gäller passagerarantalet under vintern.

– Det handlar i runda svängar om en 10 procentig ökning så det ser väldigt bra ut, säger Per Lingensjö, flygplatschef.

Det pekar åt rätt håll för flygplatsen i Sveg. Under januari till mars har man haft en ökning på tio procent när det gäller antalet passagerare i den reguljära trafiken mellan Arlanda- Mora och Sveg. Snittet på varje flygning ligger på runt 13 personer i planet som tar 19 passagerare.

– Det är flera turer i veckan som börjar gå fullt och det är både på gott och ont. Det finns passagerare som inte fått följa med men vi jobbar för att få ett större plan, säger Per Lingensjö som inom en snar framtid hoppas kunna trafikera linjen med en Saab 340 som tar 33 passagerare tillsammans med operatören Next Jet.

Förutom att den reguljära trafiken ökar så har vinterns satsning på charterflyg från Köpenhamn under fyra veckor varit en framgång.

Nu hoppas man att ännu fler passagerare väljer Sveg som startdestination efter som man fått ICAP-status, vilket innebär att man har tullbehandla resenärernas bagage och fungerar alltså som gränsövergång. Detta gör att man kan lämna in bagaget i Sveg och hämta ut det i värmen på Mallorca.

Flygplatsen är även säkerhetsklassad och bemannad med räddningstjänst vilket gör att möjligheterna för större flygplan ökat.

– Nu jobbar vi för en större hangar som är anpassad till flygplatsen kapacitet, säger Lingensjö avslutningsvis.