Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra svenskinsats utan rätta udden

Anna Fenninger är den alpina världscupcirkusens bästa tjej just nu. Det visade hon med eftertryck i Sotji med ett guld och ett silver och OS-medaljerna följdes på torsdagen upp med en ny seger i Åres storslalom.

Segermarginalen blev till slut tjugoen hundradelar till fransyskan Anemone Marmottan som tvåa och på delad bronsplats följde Lara Gut, Schweiz och Eva–Maria Brem, Österrike, som tog sitt livs första pallplats.

Visst hade vi hoppats även på svenskt i den absoluta toppen. Chansen fanns onekligen för Jessica Lindell–Vikarby, som låg fyra efter första åket, men fullträffen uteblev och genast tappade hon till sjätteplatsen.

– Jag är ändå nöjd med min dag. Konkurrensen är hård. För en pallplats krävs två vattentäta åk. De prestationerna mäktade jag inte med här i dag. Kanske kan det gå bättre i morgon, (läs fredag), men är man sexa vore det fel att vara missnöjd. Jag hade inga direkta missar men saknade det riktiga flytet i min åkning, sa Jessica efteråt.

Maria Pietelä–Holmner tappade sina pallmöjligheter redan i första åket då hon var 1,28 från täten. Bättre gick det i andra körningen och åttondeplaceringen var också godkänd.

– Bra med tanke på att det gick rent ut sagt dåligt i första åket. Nu laddar jag om inför fredagstävlingen, menade Maria.

Anna Fenninger, 24, från Österrike är världscupcirkusens allra hetaste namn just nu. Hon inledde säsongen så där men har successivt hittat toppformen, som kulminerade på OS. Guld i super-G och silver i storslalom följdes förra veckoslutet upp med en andraplats i Crans Montanas störtlopp. Och så seger i Åre på det.

– Jag var lite orolig för mitt höga startnummer i andra åket med tanke på det varma vädret, men banan höll verkligen bra. Det fanns absolut inget att klaga på underlaget, tvärt om, summerade en mycket nöjd Anna Fenninger.

Ännu gladare var ändå lagkompisen Eva-Maria Brem som gick från tolfteplats till delat brons – hennes första pallplats någonsin.

– Precis allt stämde i andra åket, från första till sista sväng, mande Brem.

De andra svenskorna då, hur gick det för dem?

Ja Kajsa Kling var 20:e och tog världscuppoäng, men tyckte hon kunnat åka fortare:

– Jag fick inte till det riktigt vare sig i första eller andra åket. Hoppas timingen är bättre på fredag.

Frida Hansdotter blev 24:a och var riktigt missnöjd med sin placering.

– Inte alls bra, men man har bättre och sämre dagar. Jag har ju ändå slalomen på lördag som mitt stora fokus.

Slutligen Sara Hector blev 29:a efter nästan ett helstopp i ett av åken som kostade henne massor av tid och placeringar.