Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra start på vintersäsongen

Snöbrist i södra Sverige har gett jackpott för länet. Många nya skidturister har valt att åka till Jämtland eller Härjedalen.
– Vi har fått en bra chans att visa upp Lofsdalen, säger Johanna Mattsson, vd Destination Lofsdalen, i ett pressmeddelande.

De flesta destinationer i Jämtland/Härjedalen hade i stort sett fullbokat över jul- och nyårshelgerna. Snöbristen i södra Sverige gjorde att många bokade om sina vintersemestrar och i stället besökte länet. I Lofsdalen var det i stort sett fullt på allt boende från den 26 december och bokningsläget för resten av säsongen ser starkare ut än vid samma tid i fjol.

– Vi har fått en bra chans att visa upp Lofsdalen som en komplett skidort för nya gäster och är övertygade om att vi står oss bra i jämförelse med andra destinationer söderut, säger Johanna Mattsson.

Även i orter som Bruksvallarna, Vemdalen, Åre och Lillholmsjö har det varit i stort sett fullt på boendeanläggningar, rapporterar Jämtland Härjedalen Turism.