Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra start på vintersäsongen

Snöbrist i södra Sverige har gett jackpott för länet. Många nya skidturister har valt att åka till Jämtland eller Härjedalen.
– Vi har fått en bra chans att visa upp Lofsdalen, säger Johanna Mattsson, vd Destination Lofsdalen, i ett pressmeddelande.

Annons

De flesta destinationer i Jämtland/Härjedalen hade i stort sett fullbokat över jul- och nyårshelgerna. Snöbristen i södra Sverige gjorde att många bokade om sina vintersemestrar och i stället besökte länet. I Lofsdalen var det i stort sett fullt på allt boende från den 26 december och bokningsläget för resten av säsongen ser starkare ut än vid samma tid i fjol.

– Vi har fått en bra chans att visa upp Lofsdalen som en komplett skidort för nya gäster och är övertygade om att vi står oss bra i jämförelse med andra destinationer söderut, säger Johanna Mattsson.

Även i orter som Bruksvallarna, Vemdalen, Åre och Lillholmsjö har det varit i stort sett fullt på boendeanläggningar, rapporterar Jämtland Härjedalen Turism.