Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra spel av Mukooza i afrikanskt kval

Jämtland Basket har en representant med vid kvalet till Afrikanska Mästerskapen. Samuel Mukooza finns med i Ugandas lag.
– Jag har fått spela 20–25 minuter i de två första matcherna säger han.

Mukooza är uttagen i en tolvmannatrupp som har förberett sig inför kvalet med att träna i huvudstaden Kampala. Kvalspelet inleddes på söndag och avslutas till helgen.

Fyra matcher ska spelas och de två bästa lagen går till nästa års Afrikanska Mästerskap i Tunisien.

I Ugandas grupp spelar bland annat Egypten, ett av Afrikas bästa lag.

– Det kommer inte att bli någon "walk in the park", men jag har stort förtroende för vårt lag, sa Mukooza innan kvalet startade.

De två första matcherna slutade med förlust för Uganda. Den andra, mot Egypten, var dock riktigt bra och Uganda föll bara med åtta poäng.

– Den matchen kunde vi ha vunnit, berättar Samuel Mukooza som själv har fått stort förtroende från lagledningen.

Jämtlandsspelaren har också producerat. 11 poäng, 5 returer och 5 assist i den första matchen och 8+5+4 mot Egypten.

– Vi har två matcher kvar, mot Kenya pa lordag och Rwanda pa sondag. Vi måste vinna båda för att ta oss vidare.

Afrika härjas av den dödliga sjukdomen ebola; är du inte rädd för den?

– Det har jag faktiskt inte ens tänkt på. Nej, jag är inte orolig. Jag tror att media har gjort det lite större än vad det är. Jag brukar tänka så här, tro inte allt som skrivs i tidningarna, ha-ha!

Efter kvalet kommer Mukooza att resa hem till Sverige och Östersund.

– Jag kommer hem precis till premiären mot Umeå. Jag och coach (Torbjörn Gehrke) har pratat om det här och han har full föståelse för att jag missar mycket av försäsongen för landslaget.

Målet för resan till Uganda är först och främst landslagsspel, men också att få chansen till ett proffskontrakt i Afrika eller Asien.

–  Jag är i Afrika för att göra det jag kan så att vi kommer vidare från kvalet. Sedan kan det så klart dyka upp en massa möjligheter för att kunna spela här eller utanför, men det kan jag inte prata om nu.