Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra skjuts för cyklister

Intresset för att motions- och tävlingscykla växer i Svegsområdet. Håkan Degselius, ordförande i Svegs IK:s cykelsektion, kan räkna in nya cyklister varje månad.
– Vi har haft ett 30-tal som kört Härjedalsserien under sommaren, berättar han.

Cykelsektionen inom Svegs IK har bara ett par år på nacken och det är en växande verksamhet. Håkan Degselius är mycket nöjd med utvecklingen.

– Framför allt så kommer det hela tiden nya ungdomar, säger Degselius.

SIK cykel är till för såväl landsvägscyklister som mountainbikecyklister. Vid skidstadion har klubben arrangerat Härjedalsserien, något som i tävlingsform liknar den traditionella kommunskidan, för MTB-cyklister.

– Det finns redan fina leder att cykla på vid skidstadion och vi hoppas på att kunna ställa i ordning fler, kanske även en cykellekplats där det går att öva upp tekniken, säger Håkan Degselius.

Landsvägsloppet Härjedalstrampen som klubben arrangerade lockade 100 tävlande och målet är att dubbla den siffran nästa sommar.

Det stora målet för de flesta av klubbens åkare, ung som gammal, är Cykelvasan.

– Aktiviteten är som störst veckorna innan Cykelvasan. Inom klubben försöker vi hålla ut även under hösten men många vill ha ett mål att sträva mot, tror Degselius.