Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra musik – men bara gubbar

Musiken var klanderfri och så även musikerna. Funkigt lunk och riffig rock inledde IF Popgeni-säsongen på bra vis. Tyvärr lämnar jag pubrockskvällen med besk eftersmak av total gubbkväll.

Torsdagskvällen innebar säsongspremiär för hösten med IF Popgeni. Till Studioscenen kom The Trouble Boys med speciell gästartist Steve Gibbons och lokala Micke Jönsson med the Uphill Gang agerade förband.

Som vanligt var arrangemanget en magnet för stadens medelålderspublik. Glada miner välkomnade de totalt elva männen upp på scen. Låt mig haka upp mig på det för ett ögonblick.

Elva av elva musiker var alltså män. Nog för att IF Popgeni inte kan styra över bandens sammansättning men de kan styra över vilka band de bokar. Enbart män i knappa tre timmar kändes enahanda.

Om vi ska fokusera på musiken finns det däremot ingenting att anmärka på. Micke Jönsson med band verkade trivas däruppe på scenen. Elfiolen svänger, elgitarren ger krydda som det ska vara och Micke Jönsson själv har en scennärvaro som vaggar in popgenipubliken väl i musikhösten.

The Trouble Boys klev upp på scenen utan frontmannen Sean Tyla som inte kunde närvara. I stället ersattes han av gitarristen Janne Oldaeus (Jerry Williams bland annat) som fyllde skorna med råge. Som han spelade!

The Trouble Boys drar upp tempot något jämfört med förbandet men det händer något när speciella gästen Steve Gibbons (sång/gitarr) gör dem sällskap på scenen. Man kan beskriva konserten med ett före och ett efter Steve Gibbons intåg.

Före Steve Gibbons: Bra musik, trevlig musikkväll i Popgenis regi.

Efter Steve Gibbons: Musikerna lekte däruppe på scenen. Publiken får ta del av allt från funkigt lunk till riffig rock med supersolon från Janne Oldaeus sida. Det dansas väl knappast någon gång under kvällen så mycket som till "No spittin on the bus". Det jublas väl knappast till någon av de andra låtarna som till "Down in the bunker".

Sedan avslutade de med några rock´n´roll-dängor och säcken knöts ihop på elegant vis.

Nästa spelning som IF Popgeni arrangerar ska lokala Erika Andersson agera support. Då slipper vi total gubbkväll - låt det fortsätta så.