Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra höst för centralpalatset

Hösten levererade tacksamt väder för bygget av det nya centralpalatset i Östersund. Arbetet går enligt planerna.

Under den senaste tiden har man jobbat med att försegla skifferberget som ligger till grund för bygget av det nya Centralpalatset, eller Barberaren 7 som det kommer att heta.

På plats finns produktionsledare Per Lindman.

– Just nu gjuter vi sulor, vilket i princip är betongplattor som källarvåningen sedan ska byggas på, säger Per Lindman.

Per förklarar att det går lite saktare att arbeta nu när det snöar. Med tanke på att bygget sker mitt i stan kan det tänkas bli lite trång också.

– Ja, det blir ganska lite plats att förvara saker på, sedan måste man ta hänsyn till den rörelse som finns här när det gäller transporter av material in och ut, säger Per.

Ulf Lindström är produktionsledare på Skanska.

– På vissa platser i Östersund har man svällskiffer i grunden, som vittrar och blir som havregryn om det kommer i kontakt med syre, säger Ulf.

– Det kan man inte bygga på och därför lägger vi betong för att kunna börja med källarvåningen.

En källarvåning väntas stå klar i början av maj. Kort och gott arbetar man just nu med grunden, och för byggets skull hoppas Ulf Lindström på en vinter med lite nederbörd.