Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra helg tillslut för Frösön

Frösön reste sig efter det tunga tappet mot Gimonäs genom att besegra K4 i Arvidsjaur.

– Förjäkla skönt. Vilken skillnad, säger Niclas Engström.

Frösön var på väg mot sin bästa match för säsongen i lördagsmatchen mot Gimonäs Umeå när laget kollapsade i slutet och föll i förlängning och tre säkra poäng blev till en.

Laget kunde dock lägga besvikelsen bakom sig när bussen rullade vidare mot Arvidsjaur där det blev seger med klara 12–6 mot K4.

– Moraliskt starkt av oss. Det kändes redan på uppvärmningen att de lagt det bakom sig, säger spelande tränaren Niclas Engström.

– Vi spelar jäkligt bra. Över 60 minuter är det årets bästa match.

Hemmalaget K4 bjöd ändå på tufft motstånd.

– Det har ryktats om att de spelar "brunkarbandy", men så var det inte. De hade en förstalina som var riktigt vassa.

K4 höll sig kvar i matchen länge men Niklas Danebäcks 6–3-mål blev proppen ur för Frösön som därefter hade stenkoll på läget.

Niclas Engström summerar:

– Vår målvakt "Sul" (Andreas Johansson) gör en jättematch i mål. Vi spelare ett tätare försvar och har bättre koll. Vi är fortfarande svaga framför egen kasse. De gör fem av sex mål vid målgården.

Fyra poäng blev facit för Frösön som just nu är sjua i tabellen.

– Vi sa direkt jag och Pär Ekholm (andretränare) att det såklart var skönt att vinna, men ändå svårt att glädja sig till hundra procent. Fyra poäng på en bortahelg är bra, men vi skulle ha haft sex poäng kände vi. Men överlag är vi nöjda.

Matchfakta

K4 IF–Frösön 6–12 (2–3, 2–4, 2–5)

Mål Frösön: Martin Larsson 3, Simon Sundström 3, Niklas Karlström 2, Markus Fridell, Jesper Söderholm, Niklas Danebäck, Johan Larsson.