Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra helg för Ägir

Ägirs simmare stod sig fint i konkurrensen i Scandic Syd Cup. Det blev flera pallplaceringar för hemmaklubben.

– Det är extra peppande att tävla här, säger Christoffer Andrén, 14 år.

310 simmare gjorde närmare 2 000 starter under helgens tävlingar på Storsjöbadet. Christoffer Andrén noterade flera fina placeringar och på 50 meter bröstsim blev det et nytt personligt rekord.

– Jag är nöjd, det blev personligt rekord med en sekund. Jag har försökt komma ner på 39 sekunder länge, säger Christoffer Andrén, som noterade 39,63 på distansen.

I utslagstävlingen på 50 meter fritt lyckades han ta sig till den sista omgången. Där mötte han Anton Marijanovic från Södertörn. Stockholmsklubben, som stjärnan Sarah Sjöström tävlar för, hade flera simmare på plats.

– Det är svårt motstånd. Det känns bra att ha en sådan här tävling på hemmaplan, här har jag tillbringat många timmar för att bli så bra som möjligt, säger Christoffer Andrén.

Södertörnsimmaren blev för svår för Christoffer Andrén. Däremot lyckades klubbkompisarna Nea Hjortsberg och Edvin Jonsson vinna sina finaler på 50 meter fritt.

Mikael Martinsson, ordförande i SK Ägir, var nöjd när han sammanfattade tävlingshelgen på Storsjöbadet.

– Det har varit en toppenhelg, säger han.

Helt bekymmersfritt var det inte för arrangörerna. Det slitna Storsjöbadet fick lappas ihop sedan kakel lossnat på vissa ställen i bassängen.

– Utan personalen på Storsjöbadet hade det inte gått att genomföra tävlingen, säger Mikael Martinsson.