Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra betyg för utlokaliserad Storsjöcup

Storsjöcupens tillfälliga flytt till Häggenås slutade med gott betyg.

– Hallen är perfekt för badminton, säger Tomas Ottosson.

Den klassiska cupen har anor från 1970-talet och har alltid haft Östersunds sporthall som hjärtat i arrangemanget. Den här gången var dock hallen uppbokad av NM i innebandy.

De 185 spelarna fick i stället dra till Häggenås, som blev huvudhall för alla finaler under söndagen. Den kompletterades med Valla sporthall och Storsjskolan.

– Kommentarerna var både positiva och negativa. Eller rättare sagt, en klubb tyckte inte att det var så bra. De menade att det var för långt att åka, säger Ottosson.

Alla övriga köpte dock förändringen. Inte minst arrangerande Boston själv.

– Vi är nöjda. Allt har gått mycket bra och vi har fått mycket bra respons. Klubbarna tycker att arrangemanget är bra, till exempel att de får skjuts mellan hallarna.

Standarden på Häggenåshallen blev kanske en överraskning för många. Sex banor, en hyfsad läktare och en väl tilltagen cafeteria gladde alla gäster.

– Östersunds sporthall är den ultimata för badminton, men hallen i Häggenås är också perfekt. Vi får se hur vi gör till nästa, år funderar Tomas Ottosson.

Sportsligt gick det ganska bra för Boston. Sara Annuswer var med och vann damdubbel B, Olga Öberg tog hem singel i U17 samt var tvåa i mixed (med Rasmus Lagerström), medan Irma Rödin lyckades förträffligt i U11.