Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bra anmälningstryck inför Haldo Hanssons

Intresset är bra inför den 47:e upplagan av Haldo Hanssons Minneslopp.

– Det är bättre än tidigare. Vi hoppas på 300 åkare, säger tävlingsledaren Reidar Jonsson.

Det är framför allt den långa banan över 42 kilometer som lockar åkarna. Jonsson berättar att cirka 20 procent väljer den korta slingan på 15 km

– Vi får se hur många efteranmälningar vi får, men det brukar nästan vara fler som anmäler sig samma dag. Många vill avvakta och ser hur vädret är. De bestämmer sig först på morgonen innan loppet.

När det gäller favoriterna är det främst två åkare som sticker ut. Tiio Söderhielm, Åsarna i herrklassen och Laila Kveli bland damerna.

– Jerry Ahrlin kan tyvärr inte åka. Han har alltför ont i foten, berättar Reidar Jonsson, som även vill puffa för de nypistade spåren.

– Nämn gärna det. Dagens åkare, även motionärerna, är bortskämda. De vill ha de absolut bästa förutsättningarna och det har vi i år.

Fotnot: Haldo Hanssons Minneslopp hade premiär 1959. Därefter har man kört i nästan obruten följd. Mellan 1989 och 1993 hade man uppehåll, liksom 2008 då tävlingen kolliderade med skidskytte-VM i Östersund.