Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Boule - en sport för alla

Rekordmånga lag ställde upp i SPF:s årliga distriktsmästerskap i boule i Östersund på tisdagen. Tävlingens vinnare blev bröderna Sölve och Kenth Staaf från Frösön.

Aldrig tidigare har så många lag deltagit i det distriktsmästerskap som SPF arrangerar i boule varje år.

– I dag har vi haft 26 lag som ställt upp. Det har aldrig varit så många tidigare, säger Eva Persson som hjälpte till med arrangemanget.

Hon berättar att intresset för tävlingarna förmodligen hänger samman med att allt fler upptäcker vilken lämplig sport boule är.

– Jag tror att det har att göra med att boule är en sport som alla kan vara med på. Det spelar ingen roll om man har ett handikapp, man kan spela boule om man sitter i rullstol, säger Eva Persson.

På SPF:s distriktsmästerskap var det naturligtvis övervägande äldre deltagare. Ett av de spelande paren hade en medelålder på hela 90 år. Men Eva Persson säger att boule passar lika bra för yngre.

– Vi som är med i bouleklubbarna och i bouleförbundet driver ett projekt som går ut på att få in fler yngre. Vi vill visa att det inte bara är en sport för äldre, säger hon.

Distriktsmästerskapet i Björkbackaparken blev för övrigt en rafflande tävling. Efter ett omfattande gruppspel så var det dags för finalomgångar och till sist var bara två lag kvar. Bröderna Sölve och Kenth Staaf från SPF Frösön knep till sist förstaplatsen, Bertil Åström och Gunnar Persson från SPF Föllinge fick nöja sig med en andra placering i distriktsmästerskapet.

SPF Frösön stod som arrangör för tävlingarna och tog också hem det vandringspris som delades ut till den förening som lyckats bäst i tävlingarna.