Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bot mot bakhalt i längdspåren

Annons

Den kom till slut, snön alltså. Det är inte så mycket som jag skulle vilja att det var, men det är i alla fall vitt. Det går att åka skidor både utförs och längd och det går att åka till fjälls och möta lite större snöhögar.

Den här lördagen, likväl som alla lördagar när LT:s helgbilaga kommer, kan du läsa ett reportage med varierande innehåll. Den här gången finns en hel del extramaterial som hör ihop med reportaget, flera tv-inslag finns på www.ltz.se.

I skrivande stund har LT:s reporter Robert Henriksson gjort tv-inslag om hur man vallar sina längdskidor. Han har också gjort teknikskola för längdskidåkning, även det i tv-form. Det är olika inslag för olika tekniker och instruktören är den välkände, före detta längdåkaren, Mattias Fredriksson.

Jag har ett stort behov av att lära mig mer om vallning, jag har framkallat någon slags allergi mot bakhalt. Den drabbar mig så allvarligt ibland att jag längdvägrar. Jag kan helt enkelt inte stå ut med att det släpper (och är man som jag inte jättestark i armarna eller har en särskilt bra teknik, så blir det bara såååå drygt att jag helt enkelt inte kan stå ut.) Du vill inte möta mig i spåret när "allergin" bryter ut, skogstokig är bara förnamnet på min reaktion.

Jag tror inte att det bara är jag som ser fram emot att lära mig mer om vallning och längdåkning. När Robert filmade vallaskolan kom en person fram och undrade vad han höll på med. Robert berättade om tv-inslagen.

"Men gu va bra! det är precis vad jag vill ha", utbrast personen i fråga.

Trevlig läsning, tv-tittning och god fortsättning på längskidsäsongen!