Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bostadsjätte utan snöröjare efter konkurs

Snart kommer snön. Samtidigt har en av Östersundsbostäders stora förvaltare gått i konkurs.

– Vi måste hitta lösningar, säger Bengt Rådman, vd på Östersundsbostäder.

Kåess förvaltning AB har gått i konkurs. Då företaget haft kontrakt med Östersundsbostäder om förvaltning och skötsel så har situationen blivit bekymmersam.

Företaget har haft yttre och inre förvaltning, det vill säga i stort sett total skötsel av Östersundsbostäders totalt 350 lägenheter i Brunflo, Fåker, Tandsbyn, Lit och Häggenås.

– Företaget har också haft yttre skötsel i Torvalla och på Frösön. Det handlar mycket om snöröjning och gräsklippning, säger Bengt Rådman, vd Östersundsbostäder.

Men i och med konkursen gäller det nu för Östersundsbostäder att snabbt hitta lösningar.

– Vi måste hitta lösningar. Vintern står för dörren och det viktigaste just nu är att lösa snöröjningen, säger Bengt Rådman.

– Mer långsiktigt kommer vi att göra en ny upphandling. Men akut ska vi lösa snöskottningen så att hyresgästerna blir skadeslösa, säger Bengt Rådman.

Kåess förvaltning AB hade ett treårigt avtal med Östersundsbostäder.

– Det har knappt gått halva tiden av avtalet, säger Bengt Rådman.

Förutom uppdrag åt Östersundsbostäder har Kåess förvaltning haft uppdrag åt andra fastighetsägare och åt bostadsrättsföreningar.