Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bostadsgarantin för studenter uppfylls

Alla studenter som vill flytta till Östersund kan dra en lättnadens suck.
Nu är bristen på bostäder löst, delvis genom avtalet med Camp Södergren.

Trots den intensiva strömmen av studerande vid Mittuniversitetet har bostadsfrågan för alla lösts.

– Höstterminen 2014 bjöd på långt fler studenter än prognosen visade, och det är vi glada för. Det betyder att Östersund står sig i konkurrensen som en attraktiv studentstad, säger Östersundshems vd Daniel Kindberg.

Fler lägenheter har kommit in i ordinarie systemet via sena uppsägningar och återbud och även via Östersunds camping som upplåter sina semesterlägenheter för studerande.

Östersundshem arrenderar nu Camp Södergren till den sista augusti och har option på att köpa anläggningen i framtiden.

– Att vi har löst bostadsfrågan för den här terminen är bra. Vi kommer att utvärdera systemet och fundera på hur vi kan möta vårens efterfrågan på ett bättre sätt, säger Daniel Kindberg.

Bostadsgarantin är i dag mer generös än tidigare. Från att förut ha begränsats av ett slutdatum den 31 juli, stänger den i år den 1 oktober.  Nästa antagning till Mittuniversitetet är klar vecka 50, och då kan studenter som fått sitt antagningsbesked anmäla sig till bostadskön.