Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bostadsbrist hämmar Östersund

Bristande tillgång till bostäder får aldrig bli en broms i kommunens utveckling.Trots det har bostadsbrist varit ett stort problem under de senaste 10 åren av S-styre i Östersund

Annons

I Östersundsbostäder har alliansen den senaste mandatperioden arbetat för ett långsiktigt, realistiskt nybyggnadsprogram. Ett program som kan anpassas till efterfrågan och konjunktur. I år har Östersundsbostäders styrelse i fullt samförstånd fattat beslut om ett sådant program, som innehåller byggande av 400 bostäder fram till 2016.

På förslag från alliansen har en arbetsgrupp i Östersundsbostäder utarbetat en modell för seniorboende, Bonusboende, som fullt utbyggd innehåller mer än 100 lägenheter lämpliga för åldersgruppen 65+.

Nu går vi vidare.

Om det inte finns bostäder för de ungdomar som kommer ut i arbetslivet ökar risken påtagligt för avflyttning.Vi kommer att föreslå att, motsvarande seniorboendet, lämpliga lägenheter används som bostäder för ungdomar upp till 30 år.

I arenadebattens spår har vi många gånger fått höra att politikerna bara pratar om de stora arenorna men totalt glömmer den dagliga spontanidrotten.Vi kommer att föreslå att det fixas ytor för idrott i Östersundsbostäders bostadsområden. De kommer att bil ett bra komplement till den satsning på lekplatser som nu genomförs.

När räntesubventionerna för bostäder togs bort, underlät den S- märkta regeringen att anpassa hyreslagstiftningen till denna genomgripande förändring. Det har inneburit att nyproduktionshyror blir dubbelt så höga som hyror i det befintliga beståndet, vilket varit den största svårigheten för nyproduktion. Vi kommer att arbeta för en rättvis hyressättning så att nya lägenheter kan hyras ut.

Vi kommer att arbeta för att småhusområden planläggs utanför staden där kommuninvånarna efterfrågar boende, till exempel på ”Annersia” och andra strand- nära områden.

Vi kommer att arbeta för att bostadsbrist aldrig mer blir en broms för Östersunds utveckling.

Sven Ringvall (M)

Magnus Andersson (C)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel