Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bosse Johansson in i fotbollens finrum

Herrösonen och Elfsborgsordföranden Bosse Johansson kan hamna i svensk fotbolls verkliga finrum den 20 mars. Han är nämligen nominerad som ny ordförande i Svensk Elitfotboll, ett organ för klubbarna i Allsvenskan och Superettan.

Annons

– Jag är tillfrågad av valberedningen och har tackat ja, berättar Bosse, som till vardags är bankchef i Borås.

– Jag har framför allt tackat ja därför att jag har ett brett stöd och nomineringen ser jag även som ett erkännande för det arbete vi lagt ner i IF Elfsborg.

Bosse Johansson kommer att efterträda Bosse Ljungkvist och en som tidigare varit ordförande i Svensk Elitfotboll är förre UEFA-ordföranden Lennart Johansson.

Ordförandesysslan är inget heltidsjobb och Bosse kommer att behålla ordförandeskapet i Elfsborg och bankchefsjobbet medan han däremot avsagt sig ordförandeskapet i Handelskammaren i Borås.

– Men det kommer självfallet att bli mer jobb, säger han.

– En viktig uppgift som ordförande i Svensk Elitfotboll är att peka ut riktningen och strategin för svensk toppfotboll.

När det gäller den egna klubben, allsvenska topplaget IF Elfsborg, så räknar Bosse Johansson med att det ska fortsätta att tillhöra toppskiktet.

– Vi har alltid målet att komma på medaljplats, alltså bland de fyra bästa.

– Svåraste motståndet den här säsongen tror jag IFK Göteborg, Kalmar och Helsingborg kommer att svara för. Men klart att vi siktar högt, helst guld naturligtvis.

Genom Bosse har IF Elfsborg börjat ett samarbete med hans moderklubb Svegs IK. Ett samarbete som går ut på att utveckla fotbollstalanger liksom Svegs IP, till exempel genom konstgräs på en plan.

– Till den allsvenska matchen mellan Elfsborg och Hammarby på Borås Arena den 4 april kommer gruppen från Sveg ner och det ska bli jätteroligt.

Mer läsning

Annons